אורן

האם לדאוג לילדים לאזרחות מיידית?

שלום רב, לי יש דרכון+אזרחות פולניים. אני ממש בסוף תהליך הוצאת הדרכון לילדים. עו"ד מסויים בתחום אמר לי שעלינו להוציא להם תעודת אזרחות במהירות האפשרית כיוון שבקרוב ישנו בפולין את החוק ויתנו אזרחות רק לדוברי השפה, ושהדרכון יפוג בגיל 18 סופית והם לא יוכלו לחדשו. עו"ד אחר אמרה לנו שהעו"ד הראשון הראשון מדבר שטויות, ושמספיקה תעודת הלידה (הנדרשת לשם הוצאת הדרכון) לשם קבלת אזרחות בעתיד. מה נכון ? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

אורן שלום, בעקבות חקיקה מקילה אשר הביאה לנהירת רבים להגיש בקשה עבור הוצאת אזרחות פולנית, נשמעים לאחרונה קולות של גורמים מקרב מדינות שונות, המבקשים להגביל את היקף הזכאים לאזרחות פולנית או דרכון פולני וכן את זכויותיהם של אזרחי פולין באיחוד האירופי. על רקע זה וכן בשל הקשיים בהם נתקל האיחוד האירופי בקליטת מהגרים ממדינות מזרח אירופה העניות, יש המניחים, כי צפויות התפתחויות שיביאו ללחץ פוליטי מצד מדינות האיחוד האירופי לשינוי חוק האזרחות הפולנית לשם צמצום מספר הזכאים לאזרחות פולנית ולכרטיס הכניסה לאיחוד, ובהם מספר גבוה של ישראלים, דבר המדגיש את החשיבות של הוצאת אזרחות פולנית, טרם תמורות אפשרויות בנושא. בברכה עמיחי זילברברג, עו"ד

מלכה

גם לי אמר עו"ד אחד (ר.ו.?) שצריך דחוף לסדר אישור אזרחות לילדים כי עוד מעט ידרשו בחינות בפולנית...בשגרירות פולין בתל אביב אמרו לי שהכל שטויות. אם יש לילדים דרכון פולני, ודאי אם אתה מקפיד לחדש אותו לפני שהוא פג (5 או 10 שנים, בהתאם לגיל), אין שום בעיה לגבי אובדן אזרחות. הם אזרחים מכוח אישור האזרחות שלך. אם הוצאת דרכון לילדך יש לו מספר PESEL ואין צורך להוציא אישור נפרד.

שרון

גם אני חוויתי את הפנייה מעורכת הדין בטענה שהפספורט ומספר הזהות שהיא השיגה לנו לא מספיקים ועכשיו צריך לשלם לה עוד כסף כדי לוודא שהאזרחות שלהם לא תבוטל בגיל 18. אציין רק כי אחרי 5 שנים חידשתי להם את הדרכונים ללא כל בעיה או שאלה בשגרירות פולין בחו״ל ול-10 שנים. אז שלא יעבדו עליכם...