עדי

אזרחות?

סבא וסבתא משני הצדדים עלו מפולין ארצה בערך ב-1938, התחתנו, קיבלו אזרחות (כנראה לפני קום המדינה ובטח לפני 1951) , ושירתו במלחמת השחרור (רק הסבים) . אני מניח שזה שולל את אזרחותם של כל הארבעה. הוריי נולדו בארץ ב1940 ו1942 , אחרי שהסבים והסבתות עלו, ואולי לפני שהסבים והסבתות קיבלו אזרחות ישראלית- אני לא יודע, אבל הם היו קטינים ב1951. - אני מניח שכאשר נשללה אזרחותם של סבים וסבתות, זה גם שלל את אזרחותם. האם זה נכון לומר שבכל מקרה, גם אם תשוחזר אזרחותם של סבים וסבתות והורי, אזרחות זו לא תעבור בירושה כלומר אני בכל מקרה לא אהיה זכאי? תודה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

עדי שלום באם סבתותיך היו בגירות בשנת 1951 אזי אין זכאות כלל לאזרחות פולנית לצערי

עדי

תיקון - לפחות אחד מהסבים לא שירת באופן רישמי בצהל. כלומר עלה כבגיר לארץ לפני קום המדינה, קיבל אזרחות, התחתן, אך לא שירת בצהל. האם לכן זכאי לשחזור האזרחות ולהורשה לאמי לי ולילדי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

עדי שלום, אנא מלאי שאלון לגביו באתר שלי לבדיקת הזכאות לאזרחות פולנית, הבדיקה הינה ללא עלות. בברכה, עו"ד עמיחי זילברברג