עופר

אזרחות פולנית וחברות בארגון ה"הגנה"

שלום רב, סבי, יליד רוז'ינוי, משנת 1904, היה נתין פולני, וברשותנו הדרכון הפולני המקורי שלו משנת 1924, שנה שבה גם עלה לארץ. הוא לא שירת בצה"ל כלל (וברשותנו אישור כי לא שירת עד למועד הקובע בשנת 1951). שני ילדיו שירתו אמנם בצבא, אך בשנים מאוחרות יותר (הם היו קטינים בשנת 1951). סבי היה חבר בארגון ה"הגנה", ומופיע ברשימת חברי הארגון. האם אנו, צאצאיו, יכולים להשיג אזרחות פולנית ? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

עופר שלום, החוק הפולני מתייחס לשירות בצה"ל בין השנים 1948-1951. ישנה זכאות לקבלת אזרחות פולנית.