דויד

תלונה על מגשר לא מאוזן

שלום רב, לפני שבוע הייתי בתהליך של גישור לגבי תביעה נגדי באשר לפיצויים על עוגמת נפש בעניין מסוים. לכל אורך התהליך (שנמשך שעתיים בערך) המגשר היה עסוק בלהפחיד אותי בעיקר שבית המשפט יכול לפסוק נגדי סכומים גדולים. הוא התעלם לחלוטין מטענות שהיו לי כנגד התובע (תבעתי תביעה נגדית שלא זכתה כלל להתייחסות בתהליך הזה למרות שהעלתי את הנושא מספר פעמים), הזכיר שוב ושוב הוצאות ונזקים שהתובע טוען שהיו לו בעוד שלי היו בדיוק אותן הוצאות וטענתי לבדיוק אותם נזקים מהם המגשר התעלם לחלוטין (שוב, למרות שהעלתי את הנקודה כמה פעמים). הייתה תחושה לכל אורך התהליך שהמטרה של המגשר זה לסגור את העניין תחתיו (אולי על מנת שיקבל את העמלה שלו מבית המשפט) ואין ספק שכדי להגיע למטרה הזו הוא צריך להפחיד אותי כדי שאני אתרכך ואסכים לשלם. גם הצעת הפשרה שלו הייתה גבוהה בהרבה ממה שבסופו של דבר הצד השני הסכים לו (ביוזמתי שלי - המגשר רק הזיק לי ולאינטרסים שלי בעניין גובה הפיצוי). לבסוף המגשר טען שנהוג להוסיף סעיף המגן על התובע והוא שכנע אותי לכתוב שבמקרה ואני לא משלם את הסכום יעמוד לרשות התובע כל סכום תביעתו אותו הוא יוכל לדרוש מהוצאה לפועל - כשהתנגדתי מעט הוא טען שזה לא אמור להיות משנה לי כי אני ממילא מעוניין לשלם. רק רוצה לציין כי אני חושב שבסופו של דבר ההסכם שהגענו אליו הוא הוגן לשני הצדדים ומבחינתי ממלא את האינטרסים שלי עליהם החלטתי עוד קודם לגישור בכלל - המגשר עצמו רק פגע בהרגשה שלי. ולשאלות: 1) האם ניתן ואיפה להתלונן על מגשר שכזה? 2) האם לדעתך יש מקום לתלונה, או שמא תמיד מגשרים משתמשים בתחבולות שכאלה על מנת להגיע לגישור? לא שואל בכעס - במקרה כזה הייתי פשוט צריך לצפות לכך מראש... 3) האם התוספת האחרונה באמת מקובלת או שמדובר בדבר חריג? התוספת לכך שהתובע יהיה רשאי למלוא תביעתו - ללא משפט. סליחה על האריכות, תודה על ההקשבה, דויד ו.

חיים מן, עו"ד

דויד שלום, אחד העקרונות הבסיסיים ביותר בהליך גישור הוא היותו הליך וולונטרי. הליך שאמור להתנהל בכל מהלכו תוך הסתמכות על הרצון החופשי של הצדדים לו. אתה מתאר הליך שאותו חווית כהליך לא מאוזן בו הופעל עליך לחץ אותו חווית גם כן כלחץ לא הוגן. בכך, יש משום כישלון של המגשר במובן זה שבהליך גישור נכון צד לא אמור לצאת עם תחושות קשות שכאלה. מצד שני - קורה לא פעם שמתוך ניסיון לסייע לצדדים להגיע לפשרה, רצון בתום לב שרואה את טובת הצדדים כפי שהיא להבנת המגשר, מופעל לחץ על צד באופנים שתיארת (הצגת החלופות והאופציות שאינן ההסכם). כאמור - חשוב לעשות את המהלך כולו באופן מאוזן ובאופן שאינו פוגע במגושר ובתחושת הביטחון, הנוחות וההגינות שלו. בסופו של הליך - גם חתימת ההסכם צריכה להיעשות אך ורק מרצון חופשי לחלוטין של הצדדים לו - ובמקרה זה טוב עשית שלא חתמת על ההסכם כשאתה בתחושה שכזאת. בתנאים שתיארת אני לא מעריך שיש מקום להגיש תביעה כלשהי נגד המגשר. אני מניח שהובהר לך ע"י המגשר בתחילת ההליך שההליך כולו וולונטרי, שאתה רשאי לצאת ממנו בכל רגע ושהמגשר לא לוקח על עצמו עמדת כוח ו/או החלטה או הכרעה כלשהי בעניין העומד לדיון. אני מקווה שההתנסויות הבאות שלך עם הליך הגישור, ככל שתהיינה כאלה, ישאירו בפיך טעם טוב ומתוק של הצלחה להגיע להסכם מרצון טוב ומהגדלת האפשרויות והפתרונות שעומדות לרשותכם ולא כפי שהיתה לך החוויה הנוכחית. בברכה חיים מן, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום גישור וישוב סכסוכים