שחר

אזרחות גרמנית

סבתי וארבעת אחיה נולדו בגרמניה באברסוולדה וחיו שם עד שנרצחו או הועלו לארץ בצורה בלתי לגאלית. סבתי ומשפחה הם מאותם יהודים שכונו "אוסטיודן", מכיוון שאביה נולד בפולין ואמה נולדה ברומניה. האם למרות שהוריה לא נולדו בגרמניה אך התחתנו והקימו משפחה שם אבי (בנה) זכאי לאזרחות גרמנית וכן גם אני?

עו"ד ד"ר יובל חן

מקום הלידה אינו רלוונטי. אפשר להיוולד בסין ולקבל דרכון גרמני. אפשר להיוולד בגרמניה, לחיות שם שנים, לקבל רנטות ושילומים ולא להיות זכאי לדרכון גרמני. לפרטים נוספים, אני מפנה לאתר שלנו. אם ביום שסבתא שלך נולדה, החזיק אביה בדרכון גרמני, רק אז סיכוייכם טובים לקבל דרכון גרמני. תפני/ה אליי במייל פרטי. תקבל/י שאלון לבדיקת הסיכויים. הבדיקה היא ללא תמורה.