אלון ליבסקי

שאלה לגבי קבלת אזרחות גרמנית

שלום רב, סבתא שלי מצד אבא נולדה בגרמניה ויש לה אזרחות גרמנית ועל סמך זה דודים שלי ובני דודים שלי קיבלו כבר דרכון גרמני ויש לנו מס' תיק בשגרירות גרמניה. הבנתי שאבא שלי לא יכול לקבל אזרחות גם כי הוא נולד לפני שנת 1953. רציתי לשאול : 1) האם אני בתור הנכד שנולד אחרי 1975 יכול לדלג על דור (של אבא שלי) ולבקש אזרחות רק לי ? הוא אינו גם מעוניין באזרחות. 2) הבנתי שבשנת 2012 היה תיקון לחוק ויש אפשרות לקבל אזרחות גם לאלו שנולדו לפני שנת 1975, האם זה אפשרי?ומה צריך בשביל זה? תודה רבה

עו"ד ד"ר יובל חן

אם אביך לא יהיה זכאי, גם אתה לא זכאי, כך שאין זה משנה אם הוא מעוניין אם לאו. אם אתה יודע גרמנית ברמה בסיסית, קיים סיכוי שתקבל דרכון. לפרטים נוספים אני מפנה לאתר שלנו.