שי

אי רישום פלילי. דיווח ללשכת עו"ד

לפני 15 שנה נשפטתי בבית משפט ניתן נגדי עונש אך נקבע "ללא הרשעה". (העבירה משום מה טרם נמחקה). אני מתחיל התמחות עוד מס חודשים. האם אני חייב להצהיר על כך? האם הלשכה יכולה לקבל מידע זה מהמשטרה???

עו"ד נדב גרינוולד

בהצהרה עליה הנך נדרש לחתום לצורך התמחות מצויין במפורש כי עליך להצהיר כי מעולם לא הורשעת בעבירה פלילית. במקרה שלך העניין הסתיים ללא הרשעה. בחוק המרשם הפלילי מוזכרת רשימה של גופים שזכאים לקבל מידע על צו שירות ללא הרשעה, ולשכת עורכי הדין אינה נמנית עליהם.