שי

דיווח על רישום פלילי ללשכה

שלום, הורשעתי בעבר בעבירה שהתיישנה, האם אני צריך לדווח ללשכה במעמד בטופס המרשם להתמחות? כמו כן, מה ל גבי "אי הרשעה"?

עו"ד נדב גרינוולד

שלום שי, על פי סעיף 27 לחוק לשכת עורכי הדין, תשכ"א-1961, רשאית לשכת עורכי הדין שלא לרשום מתמחה אם נתגלו עובדות שבעטיין סבורה הלשכה שהמועמד אינו ראוי לשמש כעורך דין. במעמד הגשת הבקשה לרישום המועמד נדרש לחתום על תצהיר ובו מצויין כי המועמד אינו חייב לדווח על הרשעה שהתיישנה או נמחקה וזאת מכח סעיף 19(ב) לחוק המרשם הפלילי ותקנות השבים, תשמ"א-1981 וגם לא יישא באחריות כלשהי אם לא ידווח על הרשעה שהתיישנה או נמחקה. אם המועמד מוותר במודע על זכותו שלא לגלות מידע זה, כלומר מציין אודות הרשעות שנמחקו או התיישנו, אזי הלשכה רשאית להביא מידע זה במסגרת שיקוליה אם לקבלו להתמחות או לאו. הלשכה אינה רשאית להביא בחשבון במסגרת שיקוליה גם תיקי חקירה שנסגרו בהסדר מותנה, תיקים פליליים בהם עוכבו ההליכים וכן צווי מבחן, של"צ או התחייבות להימנע מעבירה שניתנו ללא הרשעה. שיהיה בהצלחה. בכל שאלה נוספת אתה מוזמן לפנות 050-8848606.

שי

בהמשך לתשובה, על פי הכללים החדשים שמפורסמים באתר של הלשכה תחת מתמחים, חובה לדווח על עבירה שהתיישנה. האם אני טועה? אשמח לתשובה ואתקשר לפגישה לצורך ייצוג