אלי

השפעה של עבירת אלימות קלה

שלום רציתי לשאול אם עבירת אלימות קלה לפני כמה שנים יכולה להפריע להתקבל לעבודה ואם כן האם אפשר למחוק ואיך? תודה מראש

עו"ד אורי קינן

יש להבחין בין רישום פלילי בגין תיק שנסגר לאחר חקירה באחת מעילות הסגירה לבין הרשעה בפלילים במסגרת כתב אישום. במידה והורשעת בעבירת אלימות לפני מספר שנים, לא הורשעת בעבירות נוספות מאז מאז והנך מקיים אורח חיים נורמטיבי, יש מקום לבחון את נושא קיצור תקופת ההתיישנות / מחיקה של ההרשעה. הבקשה מוגשת לנשיא המדינה במסגרת זאת בהתאם לסמכותו עפ"י חוק המרשם הפלילי ותקנת השבים. כמובן שיש לערוך בקשה מסודרת עם כל הנימוקים הדרושים על מנת שסיכויי הבקשה יהיו טובים. לעניין קבלה לעבודה, בעיקרון עסקינן בבחינת כל מקרה לגופו וההתייחסות היא לגופים ציבוריים ו/או תחומי עיסוק המוסדרים בפיקוח (כגון עריכת דין, הנדסה). אין לקבוע מסמרות אם הדבר מפריע או לא בנסיבות בהן תיארת את הדברים ואולם ברור כי אילו הייתה מתקצרת תקופת המחיקה של ההרשעה הדבר "לא היה מזיק".