איריס

בירור על תיק פלילי בגלל גניבה מחנות בגיל 16

כשהייתי בת 16 גנבתי פעם מחנות עם חברה. עשינו את זה בשביל הכיף אבל באה חוקרת נוער ופתחו לנו תיק במשטרה (אני לא בטוחה שזה בדיוק מה שהיה אבל זוכרת שבאו מהמשטרה שחקרו אותנו וכל זה). אחר כך כבר לא דברו איתנו יותר על זה. היום אני אחרי צבא ועוד מעט אתחיל לעבוד. איך אני יכולה לדעת אם התיק עדיין פתוח? האם הרישום של החוקר נוער יפריע לי להתקבל לעבודה?

עו"ד אורי קינן

את יכולה להיכנס לכל תחנת משטרה ולהבקש את הרישום הפלילי שלך (ככל הנראה תמורת אגרה כלשהי). הרישום לא יכול להגיע לאף אדם ולא יכול להפריע לך להתקבל לעבודה. התיק אמור באופן חוקי להיות סגור