אייל

הודעה מהפרקליטות לפי סעיף 60 מה לעשות ?

קיבלתי הודעה מהפרקליטות שאני יכול להגיב טרם הגדת כתב אישום לפי סעיף 60 א׳ מה אני יכול לכתוב כשאני לא ראיתי בכלל את התיק ? האם כדאי לקחת בשלב הזה עורך דין?

עו"ד אורי קינן

בכל עבירה מסוג פשע כאשר העונש האפשרי בחיקוק הוא שלוש שנים ומעלה מחוייבת הפרקליטות להודיע לחשוד על הזכות לנמק מדוע להימנע מהגשת כתב אישום. זכות זאת ידועה יותר בשמה כ - "שימוע" ואולם באופן עקרוני אין הפרקליטות חייבת לקיים הליך של שימוע במעמד הצדדים אלא רק לקבל נימוקים כתובים. הזכות לקבל את חומר החקירה מתקיימת בשלב זה רק לגבי חלקו העיקרי של החומר אותו ניתן לצלם ולבחון טרם השמעת טיעונים. המלצתי החד משמעית היא להיעזר כבר בשלב זה בעו"ד מומחה לתחום הפלילי ולא להתייחס להליך בזלזול. טעויות אשר יכולות להתבצע בשלב זה עלולות לגרום לנזקים שסופם יכול חהיות בכתב אישום "משודרג" והעלאת טענות הפוגעות בך במהלך הליך השימוע. עו"ד טוב לא רק מקיים שימוע, אלא, ולפעמים אף חשוב מכך, יכול לדעת מתי לא לקיים שימוע על מנת שלא לחשוף טענות וקו הגנה.