גיא

הצגת תעודת יושר בעבודה

שלום במקום העבודה החדשה שלי הבוס שלי אומר שאני מחוייב לפי חוק להציג לו תעודת יושר. האם יש חוק כזה? והאם הוא יכול לפנות למשטרה ולבקש פרטים על עברי הפלילי מאחורי גבי?

עו"ד אורי קינן

סעיף 22 לחוק המרשם הפלילי קובע במפורש: "מי שהשיג או דרש מהמרשם, במישרין או בעקיפין, מידע שאינו זכאי לקבלו לשם העסקה או לשם קבלת החלטה בעניין האדם שהמידע נוגע לו, דינו מאסר שנתיים. לעניין זה, לא יראו מי שעשה כאור כזכאי לקבל מידע מן המרשם, בשל כך בלבד שהאדם שהמידע נוגע לו הסכים למסירת המידע." כלומר, אסור לבקש פרטים מאחורי גבך !