טובה

סגירת תיק ויזה לארצות הברית

שלום לפני חמש שנים נפתח נגדי תיק במשטרה בעקבות סכסוכך עם בעלי שאיימתי בלי לקחת ביד בכלל לא נגעתי בזה על לקיחת סכין ולעשות מהומות.לאחר שבעלי ראה שנעצרתי ליום אחד שלא האמין שזה יקרה אלא חשב שהמשטרה רק תזהיר אותי, והייתי במעצר בית לחמישה ימים. לשלום בית בעלי החליט שהוא עושה הכל כדי לסגור את התיק הלכנו לעורך דין ודרכו בעלי כתב מכתב ליועץ המשפטי בבקשה לסגור את התיק היועץ המשפטי נענה לבקשתו והתיק נסגר ונאמר במכתב שניתן לפתוח שוב את התיק תוך חמש שנים שזה כבר עבר. השאלה שלי האם היום שאני הולכת להוציא ויזה לארצות הברית עלי להצהיר על זה והאם הם יכולים לדעת על זה והאם התיק נסגר לגמרי או שהוא פתוח במחשבי המשטרה. בתודה מראש

עו"ד אורי קינן

כעיקרון תיק אשר נסגר אינו חשוף לאיש. אם התיק נסגר בעילה שאינה חוסר אשמה אז הור גלוי במסמכים פנימיים של המשטרה בלבד. בהצהרה לעניין עבר פלילי אין להתייחס לתיק שנסגר ללא העמדה לדין.