רחל

השפעת רישומים של חקירות במשטרה על עבודה בסיווג בטחוני גבוה

מדובר בבן שלי בן 22 שהשתחרר מצה"ל לפני כ-חצי שנה מועמד לעבוד בתפקיד עם סיווג בטחוני גבוה. בעברו נרשמו לו רישומים במשטרה שכולם נסגרו ואף שהוציא תעודת יושר נכתב שאין רישומים פליליים אך במערכת המשטרתית קיימים הרישומים עליהם נחקר במחשב. מידע זה יכול להגיע למעסיק מדובר במקום עבודה של משרד הבטחון בנוסף במהלך השרות הצבאי נשפט על אי מילוי תפקידו ונפסק לו שבועיים כלא, האם זה גם יכול להשפיע

עו"ד אורי קינן

רישומים במשטרה שנסגרו לא אמורים להשפיע. ואולם, משרד הביטחון יכול לראות את הרישום גם זה שנסגר פרט לסגירה מחוסר אשמה. גם בעניין השירות הצבאי זה בוודאי גלוי למשרד הביטחון ועלול להשפיע