סבטלנה

מחיקת רישום פלילי והצהרה על עברו הפלילי של הבעל

שלום, בעלי מכור נקי לסמים. לפני כ-11 שנה עבר טיפול ומאז מנהל עורך חיים תקין. אך בתקופת שהשתמש בסמים 3 פעמים היה בכלא עקב גנבות. נכון להיום יש לי אפשרות להגיש מועמדות לעבודה עם סיווג ביטחוני מאוד גבוה. יצטרך להצהיר גם על עבר של בעלי....לכן כמה שאלות: 1. אלו גורמים יכולים לראות עבור פלילי של בן זוג כעבור 11 שנה? 2. האם מספיק לפנות למשטרה בבקשת מחיקה או צריך חנינה? 3. האם חנינה יכולה להיות גם כאשר לא מדובר בטעות אלא באמת רק על שינוי עורך חיים? תודה מראש,

עו"ד אורי קינן

סבטלנה היקרה, תודה על פנייתך. ראשית, ככלל, לנשיא יש סמכות לחנינה כל אימת שהוא סובר שבנסיבות העניין ראוי ונכון להעניק אותה. כמובן שהדבר לא מובן מאיליו ומגיע לאחר מתן חוות דעת ובדיקות ואולם, שינוי כזה באורח החיים כפי שאת מתארת אותו כאשר 11 שנים עברו מאז טיפול הגמילה בהחלט מראה כי על פניו יש סיכוי להליך החנינה. למשטרה אין זכות להעניק חנינה. קיצור של תקופת המחיקה של עבירות פליליות באמצעות חנינה מסור רק לנשיא המדינה. כל הגורמים הבטחוניים והממשלתיים יכולים לראות עבר פלילי גם כעבור 11 שנים. הייתי ממליץ לבחון לעומק את הדברים ובהחלט להתקדם לכיוון חנינה.