קרמבו

רישום פלילי- תיק סגור

שלום! אני לפני חודש נחקרתי במשטרה על הטרדה טלפונית. בסוף התיק נסגר מסיבה של חוסר עניין לציבור. רציתי לדעת אם תיק שנסגר מסיבה זו, האם זה נחשב כרישום פלילי? זה יכול להפריע לי בעתיד באיזו שהיא דרך? האם בתעודת יושר זה יופיע? ואחרי כמה שנים זה נמחק אם בכלל?

שמעון

שלום יש לי כ20 רישומים פלילים שכולם סגורים וגנוזים ללא הרשעות רציתי לדעת אם יש חוק שאומר שאסור למעסיק לקחת בחשבון תנאי לקבלת עבודה עקב תיקים סגורים ללא הרשעות

עו"ד אורי קינן

אין כל השפעה לתיק סגור על המרשם הפלילי זאת הואיל ורק תיקים שהסתיימו בבית המשפט בהרשעה נכללים בגדר עבר פלילי.