שגיא

השפעת רישום משטרתי על קבלה להתמחות ורישום כעו"ד או רו"ח

עו"ד קינן שלום, לפני כ-8 חודשים עוקבתי לחקירה בנתב"ג לאחר ויכוח עם שוטר בהאשמה של "תקיפת שוטר", ראוי לציין שלא הרמתי אצבע על השוטר. לפני מספר ימים קיבלתי הודעה בדואר ממשטרת ישראל בדבר החלטה שלא להעמיד לדין עקב חוסר עניין לציבור. אני כרגע סטודנט שנה ב' ללימודי משפטים-חשבונאות ,ועתיד לגשת להתמחות בשני התחומים. שאלתי היא האם רישום משטרתי שכזה עלול להשפיע בקבלה להתמחות ו/או רישום כחבר כעורך דין / רואה חשבון בלשכת עורכי הדין או מועצת רואי החשבון? לפי הבנתי לפני ההתמחות אני צריך לחתום על תצהיר שבו אני מאשר ללשכה לעיין במרשם הפלילי, האם במרשם הפלילי יש תיעוד למקרה הנ"ל ? כלומר , למה שנרשם במרשם המשטרתי ? ואם כן מה ניתן לעשות ? אודה לך על מענה.

עו"ד אורי קינן

אין כל השפעה לתיק סגור זאת הואיל ואינו נכלל במסגרת הרשעות קודמות ועל כן לא יפריע לך לקבלה להתמחות ו/או רישום כעו"ד ו/או רואה חשבון