ליאור

מס על דירה שלישית - מספר שאלות

שלום, מספר שאלות על המס שבנדון: 1. עבור מי שמשלם כיום מס במסלול 10%, האם המס החדש מחליף את הקיים או מתווסף אליו? 2. אם אחת מ-3 הדירות נמצאת בתהליך תמ"א, היא נחשבת כדירה בבעלותי? 3. יש תנאים שבהם ההכנסה מהדירה נחשבת כהכנסה מעסק, שפוטרת מהמס? 4. נניח שיש לי 3 דירות שכ"א בשווי 1500000, ואני רוכש דירה רביעית בפריפריה בסכום של 350000 ש"ח, האם המס יחושב על הדירה הזולה ביותר? 5. מה נוהל הפקדת התמורה ממכירת הדירה בקופ"ג פטורה ממס רווח הון? תודה.

עו"ד איתי ברכה

ליאור שלום, 1. המס הינו מס נוסף מעבר למסלול של 10% מס. 2. ככלל, חוק ההסדרים אינו דן בסוגיה הנ"ל וייתכן כי היא תתבהר עם הזמן. ואולם, לדעתנו, במצב בו מדובר על דירת תמ"א שטרם נהרסה – הדירה תיכלל במניין הדירות לצורך מיסוי הדירה השלישית. במידה והדירה נהרסה וטרם נמסרה הדירה החדשה – אנו מעריכים כי המס יחול רק מיום קבלתה כשהיא מוכנה למגורים. 3. השאלה הנכונה היא לגבי סיווג הדירה: במידה והיא רכוש קבוע היא תחויב במס, ללא קשר לשאלה האם ההכנסות בגינה הן מעסק או רווח הון. לעומת זאת, במידה והדירה מהווה מלאי עסקי – לא יחול עליה מס זה. 4. כן, המס יחושב על הדירה הזולה ביותר ועל דירה אחת נוספת מ-3 הדירות הנוספות. 5. סכום ההפקדה בקופ"ג יהיה התמורה בגין הדירה (או 2.5 מיליון ₪, לפי הנמוך מביניהם) שתהא פטורה ממס רווחי הון (בד"כ ממסים בשעור של 25%) כאשר ימשכו ממנה את הכסף. כל זאת במידה והמשיכה תיעשה לאחר 5 שנים ולאחר גיל 60.

עו"ד איתי ברכה

ליאור שלום, 1. המס הינו מס נוסף מעבר למסלול של 10% מס. 2. ככלל, חוק ההסדרים אינו דן בסוגיה הנ"ל וייתכן כי היא תתבהר עם הזמן. ואולם, לדעתנו, במצב בו מדובר על דירת תמ"א שטרם נהרסה – הדירה תיכלל במניין הדירות לצורך מיסוי הדירה השלישית. במידה והדירה נהרסה וטרם נמסרה הדירה החדשה – אנו מעריכים כי המס יחול רק מיום קבלתה כשהיא מוכנה למגורים. 3. השאלה הנכונה היא לגבי סיווג הדירה: במידה והיא רכוש קבוע היא תחויב במס, ללא קשר לשאלה האם ההכנסות בגינה הן מעסק או רווח הון. לעומת זאת, במידה והדירה מהווה מלאי עסקי – לא יחול עליה מס זה. 4. כן, המס יחושב על הדירה הזולה ביותר ועל דירה אחת נוספת מ-3 הדירות הנוספות. 5. סכום ההפקדה בקופ"ג יהיה התמורה בגין הדירה (או 2.5 מיליון ₪, לפי הנמוך מביניהם) שתהא פטורה ממס רווחי הון (בד"כ ממסים בשעור של 25%) כאשר ימשכו ממנה את הכסף. כל זאת במידה והמשיכה תיעשה לאחר 5 שנים ולאחר גיל 60.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מיסים