גורי

כסף מחו"ל, שימוש והעברה

אני היום עובד בחברה ישראלית ומקבל תלוש משכורת. בעבודתי אני מתווך בין גורמים בחול, וכל הפעילות מתנהלת מחוץ לישראל. עקב שינויים בנסיבות אנחנו מעדיפים לסגור את החברה בישראל ולעבוד מול הלקוחות דרך חברה שתהיה רשומה מחוץ לישראל, אז רציתי לשאול איך אני ממשיך לקבל הכנסות חודשיות במקום המשכורת. האם אפשר להוציא תלוש משכורת מהחברה בחול? (ואם כן אז האם יש תיאום מס בישראל). או שאני צריך להוציא ממנה כסף בתור דיבידנד? ואם אני מוציא דיבידנד, האם משלם מס בישראל? (למרות שכבר שולם כביכול במקור) או רק תוספת על המס במקור לפי גובה המס בישראל. או שאני חייב להיות עוסק מורשה או חברה בעמ? ולמעשה לתת שירותים לחברה בחול. ושאלה נוספת האם יש דרכים חוקיות לנצל את קיומה של החברה בחול כדי לצמצם מס הכנסה, למשל במדינות שמס ההכנסה נמוך. חשוב לי לדעת את כל המיסים מהתחלה שזה נכנס לחברה בחול, עד שזה מגיע לחשבון הפרטי שלי. בסופו של דבר מה שמעניין אותי זה הכסף שאני יכול להשתמש בו לשלם משכנתא בישראל, לקנות רכב בישראל, לשלם בסופר, וכו'.

גורי

בהמשך לשאלה הנל - רציתי לחדד שאני תושב ישראל וגר ועובד רק בישראל, כל השאלה מתבססת על זה.

עו"ד איתי ברכה

גורי שלום, כעקרון ניתן לקבל הכנסות חודשיות הן דרך תלוש משכורת והן דרך משיכת דיבידנדים. במקרה דנן, עולה סוגיה מורכבת לעניין מקום הפקת ההכנסה ומקום התושבות של החברה הזרה. מאחר וסוגיה זו מורכבת וסבוכה, ממליץ לקבל ייעוץ פרטני בנושא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מיסים