רון

מיסוי על העברת מטח לחול לצרכי מסחר

אני רוצה להעביר סכום של 10 אלף דולר לחשבון מסחר במטבעות מבוזרים בחול. מה קורה כשאני בא לעשות את העברה דרך הבנק? אני צריך לשלם מס על הסכום שאני מעביר לחברת המסחר שנמצאת בחול? האם אני צריך קודם ליצור קשר עם רשות המיסים? האם אני בכלל צריך לשלם מס או רק במידה ואני מפקיד חזרה רווחים? איזה העברות מטח לחול לא נדרש לשלם עליהן מס? האם אני צריך להוכיח לבנק במקום בזמן עסקת ההעברה את סיבת ההעברה?

עו"ד איתי ברכה

רון שלום, נתחיל מהסוף – ייתכן מאוד כי הבנק ידרוש לדעת מהי סיבת ההעברה לחו"ל. כעקרון, כסף שהופק או נצמח בישראל ושולם בגינו מס אין צריך בתשלום מס נוסף בעת העברתו לחו"ל. תושב ישראל חייב במס על ריווחי הון שהופקו בחו"ל ולא על הקרן.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מיסים