אבי

הבדל בין ירושה לעיזבון

שלום, ומזל טוב על הולדת הפורום החשוב הזה. הייתי מעוניין לדעת מהו ההבדל המשפטי בין ירושה לעיזבון תודה אבי

עו"ד אתי סדיס

שלום אבי, ותודה על הברכות. שאלת לגבי ההבדל בין המושגים "ירושה" ו"עיזבון". מדובר בשני מושגים המתארים עניינים שונים. המושג "עיזבון" מתאר את רכושו של המוריש שנותר ערב מותו ואשר אותו הוא יכול להוריש ליורשיו. ואילו המושג "ירושה" הוא שם הכינוי לתהליך המשפטי שבאמצעותו עוברת הבעלות בעיזבון המנוח לידי היורש. בברכה עו"ד אתי סדיס

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ניהול עיזבונות