יונתן

תאריך לידה

אבא שלי שילם שנים רבות לחברת ביטוח סיעודי. עתה הוא במצב סיעודי ויש בכוונתי להפעיל את הביטוח הסיעודי. שמתי לב שבדוחות מחב׳ הביטוח תאריך הלידה שלו שגוי כאילו היה צעיר ב- 7 שנים. אבי היה מופתע כשסבתי את תשומת ליבו לעיניין זה. אבי לא שם לב לכך ואומר שמעולם לא מסר לחב׳ הביטוח את התאריך השגוי. שאלתי היא במידה וחברת הביטוח תחפש עתה תירוץ לא לשם את דמי הסיעוד כמתחייב בפוליסה, האם תאריך הלידה השגוי יכול לשמש להם עילה לאי תשלום? האם הם יכולים לבוא בדרישה לתשלום רטרואקטיבי של פרמיה מתוקנת התואמת את הגיל האמיתי של אבי? איך אני יכול להוכיח שהטעות נעשת על ידי חברת הביטוח?

עו"ד אילן להב

יונתן שלום אכן, כפי שלו היה המצב הפוך, יכולת לדרוש החזרי פרמיות 7 שנים לאחור, כך גם יכולה חברת הביטוח לעשות כן, אם אכן התעריפים שונים. בכל מקרה - הגש את התביעה, כיוון שאחרת, תישאר עם פוליסה, שלעולם "תפחד" לתבוע על פיה ואז, תרדנה גם הפרמיות השגויות ששולמו לטמיון.