אריה

פיצוי מול שיפוי בביטוח דיקלה

שלום, בת משפחה השוהה בביתה מקבלת תשלום חודשי קבוע בגלל מחלה קשה ( מועמדת להשתלה)סך של 5500 ש"ח מביטוח סיעודי דיקלה. לאור התדרדרות במצבה יש צורך רפואי להעביר אותה כחולה סיעודית מורכבת למוסד שיקומי, שם כתוב על גימלת 10,000 ש"ח כשיפוי.+שלא יעלה על 80% מסך התשלום בפועל למוסד. 1. יש השתתפות עצמית יומית בשהות במוסד - מה בערך הסכום? 2. מה המשמעות הכספית בפועל למטופל ומשפחתו במעבר החולה למוסד?

אלירן וקנין, עו"ד

שלום אריה, 1. ניתן לראות את הסכום בפוליסה, בדרך כלל מדובר בכמה מאוש שקלים. 2.סיעודי במוסד זכאי לסכומים גבוהים הרבה יותר מסיעודי בבית. צריך לראות את הפוליסה הספציפית כדי לתת פרטים נוספים. בהצלחה אלירן וקנין, עו"ד תביעות נזיקין, ביטוח, תאונות, אובדן כושר עבודה ורשלנות רפואית Eliran.va@gmail.com