יעלי

חישוב ימי מחלה לעוזרת בית

מעסיקה עוזרת בית זו השנה ה 21. עובדת כ 13 ש״ש 3 פעמים בשבוע מעוניינת לדעת: לכמה ימי מחלה בשנה היא זכאית? ולכמה שנות צבירה היא זכאית? בברכה יעל

עו"ד יערה פיקר

שלום יעלי, יש לבצע חישוב בהתאם לנוסחה הבאה: מספר ימי העבודה בחודש בפועל במכפלת 1.5, ואת המכפלה לחלק ב- 21.66 אם העובדת עובדת בד"כ 5 ימים בשבוע או ב- 25 ימים, אם העובדת עובדת בד"כ 6 ימים בשבוע. העובדת זכאית לצבירה של עד 90 ימי מחלה בגין כל תקופת עבודתה אצלכם.

יעלי

תודה על המענה ובקשה לחידוד קל- העובדת עובדת אצלי כ 3 ימים בשבוע ובכלל גם אצל אחרים יחד איתי כ 4 ימים בשבוע. אז איך החישוב במקרה כזה? והאם ה 90 יום מתייחס לצבירה במשך כל ה 20 שנה?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ייעוץ למעסיקים