גילה

חזרה מחופשת לידה

יש לי חנות קטנה. עובדת אצלי בחורה צעירה בתור מוכרת. היא ילדה וחזרה לאחרונה מחופשת לידה. מאז שהיא חזרה היא מבולגנת ולא מרוכזת. אני שוקלת להחליף אותה באחרת. האם מותר לי לפטר אותה בנסיבות שתארתי?

ענת רוזנר, עו"ד

עליך להעסיקה לפחות 60 יום מהמועד שחזרה מחופשת לידה וכן לתת לה הודעה מוקדמת לפני פיטורים בהתאם לחוק. כמובן שלפני שתחליטי לפטרה עליך לעשות לה שימוע ולומר לה מה טענותיך כלפיה ולמה את שוקלת לפטרה. עליך לאפשר לה להשיב לטענותיך ולשמוע מה יש לה לומר ואם אחרי שתשמיעי ותשמעי תחליטי לפטרה תוכלי לפטרה אחרי שתתני לה הודעה מוקדמת כמחוייב בחוק.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ייעוץ למעסיקים