עופר

פיטורי עובדת בחופשת לידה

אני מנהל מו"מ למכירת עסק. עובדת אצלי בחורה הנמצאת כרגע בחופשת לידה. עד למועד יציאתה לחופשת לידה עבדה 9 חודשים.1) האם עליי להגיש בקשה להיתר של התמ"ת?.2) האם עליי לשלוח לה מכתב זימון לשימוע או שמספיק לזמן אותה בשיחת טלפון ?3). האם עליי לתעד את שיחת השימוע? ובאיזו דרך?4) האם יתכן כי למרות סגירת העסק והפסקת פעילותי, תתבע אותי העובדת בגין פיטורין שלא כדין? אודה לך על המלצותיך לשם פתרון הוגן וצודק כלפי שני הצדדים-עובד/מעסיק.

ענת רוזנר, עו"ד

כן, עליך להגיש פניה לתמ"ת. אני מציע לתת לה הזמנה כתובה לשימוע ותכתוב שם את הסיבה שבגינה אתה מזמין אותה וכמובן תכתב שהפיטורים העתידיים כפופים שהיתר לפיטורים שאתה אמור לקבל מהתמ"ת. אתה צריך לתעד את שיחת השימוע. כיום יש תביעות רבות מסוג זה ולכן, אני מציעה לך להיות מלווה ע"י עו"ד בהליך הפיטורים וגם במכתב הבקשה להיתר לתמ"ת.

עופר

תודה על תגובתך. האם אני חשוף לתביעה למרות שיש צדק ואמת במתרחש בעסק ?ובסיבת הפיטורין? האם תוכלי לכוון אותי לקריאת פסקי דין בהקשר למקרה כשלי שנעשה בעקבות מכירת עסק/סיום פעילות ?

ענת רוזנר, עו"ד

אני מציעה לך ללכת לייעוץ אצל עו"ד שעוסק בדיני עבודה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ייעוץ למעסיקים