גלעד

זכויות וחובות של אפוטרופוסים חדשים

שלום רב, אני ואחי מונינו להיות האפוטרופוסים של אבי ואמי הקשישים. כדי שנהיה בטוחים, מהם זכויותינו ככאלה ומהם חובותינו? תודה

בן הרוש שוש

בוקר טוב, נכדתי בת ה-10 נמצאת במסגרת חוץ ביתית "אור שלום" בבאר שבע כשנה וחצי, בתי ואני פנינו לגורמי הרווחה ע"מ לשבצה במסגרת המדוברת מהסיבה כי האיזור שבו היא גרה הינו בעייתי מאוד. ברוב המקרים אינה מאושרת מהמסגרת המדוברת ואף מאיימת לברוח,אחת לשבוע מתקיים יום הורים/סבים/סבתות, במסיבת טו" בשבט שהתקיימה במשפחתון הכל היה נפלא לאחר המסיבה ובזמן שנותר להיות עם נכדתי, הציגה לפניי את תעודת ההרכה שקיבלה ממורתה ולהפתעתי נוכחתי לדעת כי כל המידע שנמסר לי ע"י הורי הבית והעו"סית של המשפחתון היה שיקרי!!! תמיד מסרו לי שהיא מסתדרת מצויין בלימודים והשגיה מעולים, אך בתעודה זה היה אחרת ברוב המקצועות צויין שנכדתי מתקשה, אינה מגישה את העבודות הנדרשות ממנה ושחסר ציוד,פניתי למנהל המשפחתון במטרה שקבל מענה לשאלתי נדחיתי על ידו, יצאתי לחצר לדבר עם העו"סית כשאני כעוסה מאוד אך נתקלתי "בקיר".עכבור מס' ימים זומנו בתי ואני לרווחה לשיחה עם נציגי המשפחתון והם הודיעו לי כי קיבלתי צו-הרחקה מהמשפחתון לצמיתות, כעבור זמן ולאחר שנוכחתי כי הם "מרעילים את נכדתי לצערי באחת השיחות כעסתי עליה לראשונה על התרחקותה מאמה ומהמשפחה ומסתבר שהוקלטתי ע"י הצוות.את תמלול השיחה העבירו לרווחה ושם הוחמר "העונש" בזה שמתנים את שיחות הטלפון עם נכדתי שהיו כל השבוע לפעמיים בשבוע בלבד,היום יש לנו אירוע משפחתי בצהרים כאשר בתי דאגה ליידע את הצוות מבעוד מועד וכן לגביי מסיבת יום ההולדת של אחיה הקטן ביום א' הקרוב בע"ה.הודיעו לה כי עליה לבחור אם תצא נכדתי לאירוע לא תהיה במסיבת יום ההולדת של אחיה. שאלתי היא איך אוכל להיות האופוטרופסית של נכדתי למרות שיש קשיים עם בעלי. ליבי נשבר מיום ליום על ההחלטה השגויה.

עו"ד מירי ברוך

לאה שלום רב! כל עוד הדבר לא תוקע אתכן בחיים היומיומיים, אין חובה לבקש להתמנות ע"י ביהמ"ש כאפוטרופוסית חוקית, ואת יכולה להמשיך לשמש כאפוטרופסות בפועל של אמה שלך. עם זאת, במידה ותחליטי לתבוע את הדייר המסרב לשלם בשם אמך, כן תצטרכי להתמנות כאפוטרופוסית על אמך, מאחר ובלי המינוי הנ"ל, אין לך זכות חוקית כלשהי להגיש תביעה בשמה. ואכן, במידה ותמונה כאפוטרופוסית על ענייני אמך החסויה, תצטרכי להגיש פרטה המפרטת את כל נכסיה ולאחר מכן להגיש כל שנה, דין וחשבון בנושאי כספיה של החסויה בשנה החולפת. אשמח לסייע ולענות לשאלותיך גם בעתיד במידת הצורך. שיהיה לך בהצלחה, מירי ברוך, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות