לילך

מכירת דירת החסויה ע"י אפוטרופוס רכוש

שלום רב, אחותי בתהליך של קבלת אפוטרופוס על הדודה בת 93 ללא ילדים, כרגע הדירה שלה זקוקה לשיפוץ יקר ואין אפשרות להשכיר אותה כמו שהיא, אחותי מוציאה מכספה כדי להחזיק את הדודה בבית האבות, האם יכולה למכור את הבית של הדודה לאחר קבלת האפוטרופסות, האם כל הכסף ממכירת הדירה יהיה בחשבון של אחותי או שחלקו נשאר לביטחון אצל עו"ד? המון תודה.

עו"ד נורית פיש

לילך שלום בעקרון לא ניתן לבצע שום עיסקה בנכס של חסןי ללא אישור בית המשפט .!! להשכיר הדירה ניתן, אך כדאי לבקש אישור בית המשפט לשפצה אם הדבר כרוך בהוצאה כספית גדולה. אך כאמור, לא ניתן למכרה אלא ברשות בית המשפט . אם לדודה אין די אמצעים להחזקתה במוסד הסעודי אזי יש לשקול מכירת הדירה כפוף לאישור בית המשפט . יהיה על אחות ךבקש אישור בית המשפט למכירתה הדירה ורק לאחר ביצוע בדיקה של שמאי מטעם המדינה וקלבת עמדת האפוטרופוס הכללי תאושר עיסקת מכירהת הדירה. כל הסכם שיחתם יהיה הסכם "מותלה" - כלומר, הסכם על תנאי והכפוף לאישור בית המשפט . החלק שנותר באמנות נותר אצל עורך הדין להבטחת תשלום המיסים והוא חלק מתנאי ההסכם.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות