אלכסנדר

משיכה מחשבון בנק על ידי אפוטרופוס

שלום רב! להורי מספר חשבונות, בבנקים שונים. אבי נפטר באפריל 2015, לאחר מספר ימים, אובחנה אמי ע"י גריאטור כתשושת נפש: ישנן בעיות זיכרון, אין מודעות למצב וכיוצ"ב. אנו שני אחים כאשר אחותי מתגוררת בחו"ל. הוסכם בינינו כי אני אמונה כאפוטרופוס ואדאג לאמנו. אולם, לצד האמור, מבקשת אחותי כי מתוקף תפקידי כאפוטרופוס, אמשוך מחשבון הורי ,לאחר חלוקת הכספים בהתאם לצו ירושה, את מירב הכספים ואסגור אותם בחשבון נפרד שיהיה רשום על שמי ועל שמה, כאשר משיכת כספים מחשבון זה תיעשה אך ורק לאחר הוראה וחתימה של שנינו. האם במסגרת היותי כאפוטרופוס אוכל לבצע את משיכת הכספים האמורה וסגירת הכספים בחשבון נפרד (בכל קונסטלציה שהיא, לרבות פתיחת חשבון נאמנות בו הנאמנים אני ואחותי והנהנית היא אמי) ? בברכה אלכס

עו"ד נורית פיש

אלכסנדר , מה שאחותך מבקשת הוא לא ניתן לביצוע באופן חוקי . לאחר חלוקת הכספים בין אימך לביניכם בהתאם לצו ירושה ,בהנחה שאימך לא יורשת יחידה על פי צוואה ואם היא יורשת יחידה בהתאם לתצוואה אסי כל הכספים יעברו על שמה, מאחר וניהול חשבונות הבנק של אמך על ידך נעשית בפיקוח האפוטרופוס הכללי , עליך להגיש כל שנה דו"ח מבוקר לאפוטרופוס הכללי , שהרי א. אסור לך למשוך כספים שלא למטרת רווחת אימך והטיפול בה. ב. אחותך תוכל תמיד לדעת מה הבכספה של האם ג. לאחר מאה עשרים שנותיה של האם ממילא תתחלקו בחלקים שווים בכף שנותר, שכן, אי כשירותה של אמך לא מאפשר לה לערוך צוואה כך שתנוח דעתה של אחותך שלא תיקח את כספה של האם. שאלה: האם אחותך גם מוטרדת משלומה של אמכם כמו שהיא מוטרדת מחלוקת הכסף?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות