רבקה

אפוטרופסות לחולת אלצהיימר במצב מתקדם

שלום רב, אימי חולת אלצהיימר במצב מתקדם,מתגוררת עם אבי שגם מוגדר סיעודי יחד עם מטפלת זרה בביתם. אני ואחותי מבקשות להוציא צו אפוטרופסות לגוף ולרכוש לאימי מאחר וכאשר אבי אחרי 120 ילך לעולמו שנוכל לשלם עבור מחייתה ובמידה ולא תהא ברירה לאשפזה במוסד מתאים וזאת מתוך כספי חשבונה (אימי צרפה אותי לחשבון הבנק שלה אבל עשינו חתימה משותפת לכל פעולה) . הבעיה - 2 אחיות שלנו מתנגדות לכך שאני ואחותי נהיה אפוטרופוסיות על אימי .2 המתנגדות אינו עוזרות כלל להורי ונמצאות במצב נפשי לא טוב :אחת מהן חולת סכיזופרניה (100% נכות מביטוח לאומי) אך נשואה וההתנגדות באה מצד בעלה ששולט בה .והשניה במצב נפשי לא טוב נוטלת כדורים ,מצויה בדיכאון ובקושי מתפקדת . אבי מסכים לכך שאני ואחותי נהיה אפוטרופסיות . השאלה :האם לאור ההתנגדות של 2 אחותי ביהמ"ש יטה שלא לאשר בקשתנו ? ובמידה ואכן לא יאשר הבקשה האם יורה על מינוי של אפוטרופוס חיצוני ? או שפשוט רק ידחה הבקשה ? במידה ובימ"ש יורה על אפוטרופוס חיצוני - מה האפשרויות שלנו ? אנחנו לא רוצות שאדם זר ידאג לאימי ובמקרה כזה נעדיף להמשיך במצב הקיים (כל עוד אבי בחיים - מחשבונו ממומנים כל הוצאות המחייה -להורי חשבונות נפרדים ) ? נא עצתך -מה הכי נכון לעשות - האם לא לקחת סיכון ועדיף להמתין עד שלא תהא ברירה ונאלץ לממן את הוצאות מחייתה של אימי ורק במקרה כזה לבקש אפוטרופסות ,הבעיה שההליך לוקח מספר חודשים ובינתיים מה נעשה ? תודה רבה

עו"ד נורית פיש

א. אין מניעה להגיש בקשה שלא על דעת כולם . אם חלק יתנגדו בית המשפט ישקול את ההגיון הטמון בהתנגדות והאם היא עניינית בית המשפט יזמין תסקיר פקידת סעד אשר תראיין את כל הצדדים ותגיש המלצותיה. ב. השאלה אם לנמתין עוד , לא הייתי ממתינה כי כדאי ורצוי לקבל עמדת אביך שלמיטב הבנתי לא במצב מי יודע מה. ג. דווקא בגלל שצפויות התנגדויות כדאי להתחיל בתהליך שיקח זמן.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות