ענת

התנגדות למינוי אח כאפוטרופוס בגוף ורכוש

שלום האם אמא שחולה במחלת אלצהיימר ויש לה שלושה ילדים. אחד מהילדים העביר לאחים בקשה מבית משפט למינויו לאפוטרופוס בגוף ורכוש והאחים מתנגדים בתוקף. האם מעצם היות האח רווק ושיש לו את כל הזמן שבעולם לטפל באמא בימ״ש יפסוק לטובתו? למרות שהאחים מתנגדים. יש לציין שגם האחים האחרים נותנים מעצמם לאמא אך קצת פחות עצם היותם עובדים והורים לילדים בעצמם.

עו"ד ונוטריון נורית פיש

ענת שלום קודם כל תרבות ההתנהלות של אחיך אשר במקום לשוחח עמכם ולנהל דיאלוג ולסכם ביניכם את נושא מינוי האפוטרופוס לאמכם היא לא מקובלת וקצת תוקפנית . לגלות אודות כוונת אחיך למנות אפוטרופוס בקבלת מסמכים מבית המשפט? לא נעים. דבר נוסף זכותכם להתנגד למינויו ולו רק בשל אוירת אי האמון ששוררת ביניכם. הנקודה היא שאם יתמנה אפוטרופוס חיצוני הדבר כרוך בתשלום והוצאות כספיות. אפשר למנותו יחד עם אחד משני האחים האחרים . העובדה שהוא פנוי יותר לא יוצרת יתרון. צריך וכדאי להדגיש כי גם אם ימונה אפוטרופוס אחר איען הדבר צריך למנוע מנו לגלות מסירות לאמו.... בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות