דויד

אפוטרופוס ברכוש על אחות בעלת פיגור שכלי

לפני מספר שנים התבקשנו אני ואחי להיות אפוטרופוסים על אחותי שהיא בעלת פיגור שכלי . העובדת הסוציאלית אשר אמונה על נושא אפוטרופוסות על רכוש לא המליצה שאני אהיה אפוטרופוס בשל העובדה כי באותו הזמן לא הייתי עובד , כמו כן אחי שכן היה עובד כן הומלץ על ידה וכיום שנינו אפוטרופוסים על גוף ונפש והוא בלבד על רכוש . בעבר לא הייתי עובד באופן עקבי בשל העובדה כי סעדתי את הורי , כיום אני עובד למחייתי וכן אחותי גרה איתי ואני דואג לכל צרכיה . אח שלי מעביר לי בכל חודש בהוראת קבע סכום של 1500 שח מתוך 2600 שח שהם קצבת הנכות שלה, ועם סכום זה אני דואג לכל צרכיה וכן מעבר לכך . מגורי אחותי איתי מגבילים אותי מבחינת תעסוקה , אין בעיה עם כך כלל , אך יוצא כי מחד אני צריך לדאוג לה ומאידך לדאוג לפרנסה והעובדת הסוציאלית לא ממש מסתכלת על כך שאני מקדיש מאמצים ע"מ לעזור לאחותי ומסתכלת היא רק אם אני עובד באופן מסודר או לאו . חושש אני שהיא שוב לא תמליץ עליי , במידה וכך יהיה האם וכיצד יכול אני לערער על המלצתה השלילית ? כמו כן בעוד זמן מה שיש לי פגישה איתה , האם יכול וזכאי אני להכנס לפגישה כזו עם עו"ד ? תודה רבה

עו"ד ונוטריון נורית פיש

אפוטרופסות היא לא פרס על כך שאתה עובד . אני לא מבינה מדוע אחיך לא מעביר לך את מלוא הקיצבה של אחותך המתגוררת אצלך ואתה נושא בצרכיה. יש לי תחושה שאתה לא מצליח לבטא עצמך כראוי בפני העובדת הסוציאלית ולכן לדעתי אתה צריך להתכונן לפגישה עימה אך לא להגיע עם עורך דין אלא להתייעץ עמו טרם פגישתך עם העובדת הסוציאלית .

דודו

תודה עו"ד ונוטריון נורית פיש על תגובתך, בזמנו כשהוגשה הבקשה לפני כחמש שנים נאמר לי בבית המשפט ע"י גורמים שלא קשורים כי לא הייתה סיבה לעו"ס לא להמליץ עליי וזה לא נכון שלא הייתי כשיר [לטענתה] גם אם עבדתי באופן לא סדיר . בפגישה שהיתה בעבר עם העו"ס היא שאלה כמה כסף אחותי זקוקה לטיפול השוטף בה והסכום בעבר נע סביב ה- 1500 ש"ח וכך היא קבעה זהו יהיה הסכום שיועבר אליי . בעבר לא התנגדתי לסירוב של העו"ס וכפי שאת רושמת גם ככל הנראה לא הצלחתי לבטא עצמי כראוי . יכולה את לומר לי הערכת מחיר של יעוץ עם עו"ד המתמחה בתחום זה ? תודה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות