יוסי

קניית נכס על שם קטין שהוא גם נכה

שלום, יש לנו בן קטין (בן חמש וחצי ) נכה. אנו מעוניינים לגשת בשמו למכרז של רמ"י ולבנות. הבנו שיכולים להיות חסרונות מובהקים למעשה כזה. למשל שכשנמכור בעתיד המדינה(האפוטרופוס הכללי ) תקח את הרווח מהמכירה. מישהו יכול לעזור לי? נ. ב זה די דחוף גם

נורית פיש עו"ד

ניתן ואפשר לרכוש נכס על שם קטין נכה אך יש לזכור שעיסקה זו כרוכה באישור בית המשפט . בית המשפט לאחר קבלת תגובת האפוטרופוס הכללי יצטרך להשתכנע שהרכישה היא לטובתו ולא נעשה שימוש בנכות שלו לשם צבירת נכסים . המדינה לא תקח לו דבר בעת המכירה אלא תצטרכו להבטיח כי התמורה תופקד לחשבונו ותשמש לרווחתו.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות