מומי

מינוי אפוטרופוס זמני שפקע ואין עוד מינוי קבוע

מה עושים בתקופת הביניים האם המינוי הזמני דפקע ממשיך או שצריך מינוי זמני חדש 2 האם כשבן מנהל עניני אמו החולה ופועל בשמה אך דורשים ממנו אפוטרופסות, מה ניתן לעשות?

עו"ד ונוטריון נורית פיש

צר לי על העכוב במשלוח תשובתי משום מה לא נקלטה במערכת תשובתי הקודמת מאחר ומונה אפוטרופוס זמני , אין מנוס מלפנות לבית המשפט לבקש הארכת המינוי הזמני או לזרז את רשויות הרווחה על מנת שיגישו תסקיר כדי שאפשר יהיה לקבל מינוי קבוע.

עו"ד ונוטריון נורית פיש

באופן כללי אני ממליצה להימנע ממינוי אפוטרופוס . שוב ושוב ושוב כדאי להזכיר לכל הגורמים הדורשים מכם להציג לכ כתב מינוי אפוטרופוס שאין צורך שהחוק השתנה שממנים רק אם יש חשש שיגרם לחסוי נזק אם לא ימנו וכשברירת המחדל בחוק היא שבני משפחה מטפלים עבור החסוי בענייניו . יש גם חלופה לאפוטרופוס והוא תומך שיסייע בידי החסוי ולא יבוטל כשרון המשפטי לחלוטין. כעת לשאלתך אם כבר מונה אפוטרופוס זמני ותוקף מינויו פג יש לבקש הארכת תוקף המינוי הזמני מאחר ולא יתנו לך לפעול בבנק בעדר מינוי תקף. וזאת כי מונה כבר אפוטרופוס ויהיה קשה לסגת מהבקשה. אבל שווה לנסות , אם המצב הוא שיש אכן מי שיטפל

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות