מעיין

כרטיס דיירקט בחשבון חסוי

שלום, לאחרונה מוניתי לאפוטרופוס על אבי שלוקה במחלת נפש וחלה התדרדרות במצבו. החלפנו את חשבון הבנק שלו לחשבון בנק חסוי לפי הנוהל וביקשנו מהבנק להזמין כרטיס בנקט (דיירקט) על מנת שנוכל לנהל את החשבון. תחילה הם הזמינו את הכרטיס אך לאחר התייעצות עם המחלקה המשפטית סירבו להביא לנו אותו בטענה שזה מנוגד לנוהל הפנימי של הבנק. הדבר נראה תמוה בעייני שכן אין שום דרך אחרת לנהל את החשבון מלבד להגיע פיזית לבנק על מנת ולהעניק דמי כיס לחסוי. בינתים אלו באים מכיסנו כמשפחה משום שהגישה שלנו לחשבון נחסמת. בנוסף, בדקתי הן בחוק והן בספרות המשפטית ונראה כי אין שום עיגון לתקנה זו. האם הדרך היחידה לפתור את הבעיה היא באמצעות הגשת צו בית משפט שיורה לבנק להנפיק את הכרטיס? תודה, מעיין.

עו"ד ונוטריון נורית פיש

מעיין שלום מה עדיין לא נכתב על בריונות הבנקים ? לדעתי אולי מכתב מעורך דין למחלקה המשפטית ובו הודעה כי ההתנהלות שלהם גורמת לנזקים לחסוי ואיום בפניה לבית המשפט תוך דרישה לחייבם בהוצאות ובנזקים הכרוכים בקושי שהם מערימים על ניהול כספי החסוי. נושא כאוב.

מיה

גם אני נתקלתי בדיוק באותה בעיה בבנק הפועלים. חוצפה שאין כדוגמתה ויחס עויין לאפוטרופוס!

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות