ירון

אפוטרופוסות רכוש לאדם חולה

שלום אבי מאושפז בבית חולים ונמצא במצב קשה וסיעודי. הוא כרגע אינו יכול לקבל החלטות וגם כנראה לעולם לא יוכל. הוצאו כבר אפוטרופסות גוף עבור אמי. אנחנו כרגע מעוניינים לתבוע את הביטוח הסיעודי. אני אציין כי אמי נשואה לאבי כבר 40 שנה והם חיים יחדיו וחולקים יחדיו את כל הרכוש. 1. האם עבור תביעת הביטוח הסיעודי צריך אפוטרופוסות רכוש או שגוף מספיק? 2. האם את הבקשה לאפוטרופוסות גוף ניתן לעשות אצל העובדת הסוציאלית של הבית חולים? 3. קראתי כי אפוטרופוסות רכוש מצריכה הגשת דוחו"ת שנתיים וכו'. האם זה המקרה גם במקרה של בני זוג כמו במקרה שלנו? תודה

עו"ד נורית פיש

ירון שלום תביעה לביטוח הסעודי אפשר להגיש גם ללא צו אפוטרופסות לפחות לנסות . מרבית המקרים בהם אנו מגישים תביעות לביטוח הסעודי טרם מונה אפוטרופוס לרכוש. אכן אמת הדבר שכאשר מתמנה אפוטרופוס לרכוש צריך להגיש דו"ח שנתי וצריך לשנות ניהול כספי החסוי לחשבון על שמו בלבד ולא חשבון משותף . בדרך כלל אם יש אמון במשפחה הרי שלאחר אריכות ימי ההורים אני נוהגת להגיש בקשה מוסכמת על ידי כל האחים לשחרור האפוטרופסים ללא צורך בהגשת דו"ח כספי , אך כאמור, רק במקרים בהם יש מערכת יחסים של אמון במשפחה. לצערי עלול להיווצר מצב בו לא תוכלו להימנע מלבקש גם מינוי אפוט' לרכוש . אך קודם כל ותחילה נסו להגיש התביעה לביטוח הסעודי עוד טרם המינוי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות