מוטי ברנצוויג

ביטול אפוטרופסות - שאלה

שלום, אני בחור בן 30, לפני 15 שנה, בעקבות פטירת אמי, מונה לי אפוטרופוס מטעם המדינה. בנוסף, אובחנתי בעבר עם אינטליגנציה גבולית. אני מתגורר בהוסטל מטעם אגף השיקום אולם אני לא רוצה להמשיך להתגורר שם ומעוניין להיות עצמאי ללא אפוטרופוס. רציתי לברר מהן זכויותי כיום לגבי ביטול האפוטרופסות. האם אני יכול לבטל אותה? ואם כן, כיצד ניגשים לזה?

עו"ד ונוטריון נורית פיש

מאחר ולפי מה שכתבת מונה לך אפוטרופוס כיון שהיית קטין. אם אתה מסוגל לדאוג לעצמך ולהסתדר בחיים לבדך אין כל סיבה שימשיך להיות לך אפוטרופוס. על מנת שתוכל להגיש בקשה לביטול מינוי האפוטרופוס אך לפני כן עליך להצטייד באישור של פסיכיאטר שאינך זקוק עוד לאפוטרופוס. בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות