איריס גולדברג

אני אם יחידנית ונדרשתי להביא אישור אפוטרופסות יחיד על בני

אין, ומעולם לא היה קשר בין בני לאביו. במשרד הפנים אני רשומה כהורה יחיד ללא איזכור האב. אין ומעולם לא היה קשר כלכלי ביני לבין אביו של בני. נפרדנו סמוך ללידת בני ואין לנו שום קשר מאז היוולדו. כשמונה שנים לפני הולדת בני התגרשתי. הסטטוס המשפחתי בתעודת הזהות שלי הוא "גרושה" אך בעלי לשעבר כמובן אינו אבי הילד. לצורך טיפול רפואי, אני נדרשת להביא אישור שאני אפוטרופוס יחיד. מעולם בשום טיפול קודם ומול שום מוסד בעבר לא נדרשתי להביא אישור כזה. מה אני צריכה לעשות?

עו"ד ונוטריון נורית פיש

אני מודה ומתוודה שהמוסד הרפואי הביא אל הקצה את דרישותיו באופן שאין לו כל הצדקה. אני הייתי מנסה להתווכח ואם יש צורך להצהיר כי התגרשת שנים רבות טרם לידת בנך וכי איש לא הצהיר על אבהות לבנך ואין לדרישתם כל הצדקה. הייתי פונה לדרגים בכירים יותר במוסד הרפואי תוך ערוב היועץ המשפטי של אותה קופת חולים/משרד הבריאות או כל משרד אליו שייך המוסד הרפואי שהעלה דרישה הזויה זו. אם אין מוזכר שמו של אב בתעודת הזהוי של בנך לא נדרשת כל הסכמה של אב בלתי ידוע.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות