דוד

השקעת כספיים לרכישת דירה לחסוי

לחסוי יש שני אפוטרופוסים לגוף ולרכוש לחוד או ביחד. החסוי רוצה לרכוש דירה משלו האם צריך לחייב את האפוטרופוסים בהשקעת הכספיים ברכישה דירה או צריך אחד מהם יכול לרכוש דירה לחסוי?

עו"ד ונוטריון נורית פיש

העובדה שהחסוי מעונין לרכוש דירה לעצמו לא די בה כדי לאפשר לאפוטרופסים לרכוש עבורו דירה.אם יש הסכמה בין האפוטרופסים לבין עצמם הדבר יהיה קל יותר לביצוע . אך חובה לבקש מראש את אישורו של בית המשפט לרכוש עבור דירה. האפוטרופוס הכללי יצטרך לקבל מידע אודות המשאבים העומדים לרשותו , לבדוק ולהבטיח שיש לו די כספים לשם רכישת דירה, להבטיח הותרת כספים לרווחתו ולא להותירו בלא משאבים כלכליים ואחר כך יהיה צורך לאשר העיסקה עצמה . מנסיוני כדאי להדגיש בפני מוכר הדירה שהעיסקה היא עיסקה מותנית באישור בית המשפט. בהצלחה!!

עו"ד ונוטריון נורית פיש

העובדה שהחסוי מעונין לרכוש דירה לעצמו לא די בה כדי לאפשר לאפוטרופסים לרכוש עבורו דירה.אם יש הסכמה בין האפוטרופסים לבין עצמם הדבר יהיה קל יותר לביצוע . אך חובה לבקש מראש את אישורו של בית המשפט לרכוש עבור דירה. האפוטרופוס הכללי יצטרך לקבל מידע אודות המשאבים העומדים לרשותו , לבדוק ולהבטיח שיש לו די כספים לשם רכישת דירה, להבטיח הותרת כספים לרווחתו ולא להותירו בלא משאבים כלכליים ואחר כך יהיה צורך לאשר העיסקה עצמה . מנסיוני כדאי להדגיש בפני מוכר הדירה שהעיסקה היא עיסקה מותנית באישור בית המשפט. בהצלחה!!

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות