אלכס מלצנקו

מכירת דירה ע״ש חסויה ע״י אופוטרופוס

דודתי וסבתי הן שתי בעלות דירה אחת, סבתי נמצאת מזה כ9 שנים במוסד סיעודי במצב בלתי כשיר, כרגע דודתי עוברת לגור בארהב ומבקשת להעביר לאבי את האחריות על סבתי, כמו כן, דודתי מעוניינת למכור את הדירה ולהשתמש בכסף על מנת לרכוש דירה באהרב, כיצד בא לידי ביטוי חלקה של סבתי בכספי הדירה?והאם עיניין זה מפוקח ע״י גורם מסוים או שביכולת דודתי להשאיר אצלה את מלוא סוכם המכירה של הדירה?

עו"ד ונוטריון נורית פיש

השאלה היא האם מונה אפוטרופוס לסבתך . שכן, אם לא , יש צורך דחוף למנות. על מנת למכור את דירת סבתך יש צורך באישור בית משפט, שכן, ממילא , לא ניתן יהיה להשלים עיסקת מכירת דירה כשהיא חייבת לחתום על מסמכים בפני עורך דין כשברור שהיא לא יכולה לעשות כן ולכן כל עיסקת מכירה תהיה חייבת להיות באישור בית המשפט וכמובן יהיה על כך פיקוח.

אלכס מלצנקו

אבי אכן ממונה לאפוטרופוס בימים אלו, ומובן לי כי יהיה צורך בחתימתו, שאלתי היא אחרת, מהבנתי חלקה של סבתי יועבר לחזקת ביטוח לאומי ולא יועבר אוטומטית לדודתי, כיצד מתבצע תהליך העברת הכסף? האם יש מצב בו דודתי תוכל לא להעביר את הכסף לחזקת ביטוח לאומי והדבר יהווה עבירה על החוק מצד אבי?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות