רוני

אפוטרופוס על רכוש ללא גוף

שלום, כיום אני אפוטרופוס הבלעדי על כל רכושה של אימי בלבד. ביפוי כח נוטוריוני לא צויין אפוטרופוס על הגוף. יש לי אחים שילחמו לקחת אפוטרופוס על הגוף. מה עליי לעשות? האם אוכל לפנות לנוטוריון עם היפוי כח ולהוסיף גם גוף? אימי אישה בת 87 וקשה לה ללכת לנוטריון, האם יתקבל יפוי כח מאימי בחתימתה אפשרי להוסיף גוף גם ללא נוכחותה? בתודה מראש,

עו"ד מירי ברוך

רוני שלום רב, אין אפשרות לתקן את יפוי הכח הנ"ל, ללא שאמך תחתום בפני נוטריון. טכנית, אפשר לבקש מהנוטריון לבא אליה אם קשה לה לצאת (כמובן שהדבר יהיה כרוך בתשלום). לתשומת ליבך, המחוקק קבע כי כאשר אדם מאושפז בבית חולים או שהוא חולה המרותק למיטתו, חייב הנוטריון לקבל תעודה רפואית החתומה על ידי רופא שהוצאה ביום הפעולה, המעידה כי החולה בהכרה מלאה, בדעה צלולה, אחראי למעשיו וכשיר לעשיית פעולה בפני נוטריון. מכל מקום יפוי כח איננו מיועד לשמש תחליף למינוי אפוטרופוס. אם יתמנה לאמך, בדיעבד, אפוטרופוס, אז הוא יוכל לגרום לביטול יפוי הכח ולפעול לביטול פעולות שנעשו באמצעותו.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות