בוריס דוברובנסקי

בעיה להשחרר ממנוי ייפוי כוח מתמשך שמונה בדרך מניפולטיבי ביזמת יורשת, שכנראה החתמה את הקשישה.

מבקש ייעוץ ועזרה משפטי. מדובר על חברתי, שהיא קשישה בודדה.. , בת 93, ניצולת שואה, נכות קשה, גרה בבית אבות, שאחים שלה נפתרו והיא חתמה צוואה לטובת גיסה... בסוף שנה 2019 יורשת שלה - גיסה שניצלה חולשתה, כנראה שבהדרכה עו"ד הסיגה ע"י רמייה חתימתה לבקשה למנות לה תואר ייפוי כוח מתמשך (ליורשת, הגיסה הנ"ל), אחרי זה הסיגו את אישור רפואי על קיים מצב דמנציה לקשישה, את כניסה לפועל של ייפוי כוח מתמשך שזה הביא לשלילה זכויות , כולל שליטה על חשבונות בבנקים ורכושה... גם פגעו בי... - הגשתי תלונות לאפוטרופוס כללי וביקשתי לבטל מנוי ייפוי כוח מתמשך שמינויו הוסג בדרך הלא הוגנת, בניגוד לחוק.. אנו קשישים.. זה בחיפה... כולם מתחמקים לתת תשובה או להחליט. הסגתי מעורבות של פיקוח על אפוטרופוס כללי.. - הם התחילו לטפל ולא עונים... איך אפשר לשכנע אותם לטפל ולהחליט או לענות???!!! סיפור הפך לארוך. - אם תסכימי, אני אביא גרסה מלא... מדובר על מעשה הונאה נגד קשישה ונגדי. - גם קשישה הביא בקשה לשחרר אותה מפיקוח האפוטרופוס הכללי, ולהחזיר לה שליטה על כספיה בבנקים.. - מה אפשר לעשות?? מי יהגן על קשישה נכה, חסרת אונים?

עו"ד נורית פיש

אכן בעיה ידועה של השתלטות על קשישים בדרכים של רמיה. אני מציעה לפנות למשטרה אולי בעקבות חקירה משטרתית משהו יזוז או לתקשורת . אני מציעה שתעזרו בילדיכם או נכדים ככל שיש לכם כדי לטפל. בעקרון אם חברתך במצב קוגנטיבי טוב כדאי לפנות לפסיכוגיאטר לקבל חוות דעת ולפנות לעורך דין בחיפה כדי שיפנה לבית משפט לטפל בביטול המינוי

בוריס דוברובנסקי

- תודה רבה על דבריך, כך התכוונתי לפעול בתחילה, - לפנות למשטרה.. אלא התחלתי עם פניה לאפוטרופוס הכללי וגם לוועדה אתיקה של עו"ד... מתרשם שכולם מתחמקים.. בשלב מסוים... ייתכן שמישהו משפיעה.. אפנה ללהב... את קשישה במצב גבולי.. גם אווירה סביבה נוצרה לא נורמלי, עקבות שינוי עמידה... את הייפוי כוח המתמשך הורה למנוע קשרים עם חברתי, בעיה נוספת שלה נשאר יחס סנטימנטאלי כלפי גיסה שגנבה לה כבוד וכספיה... היא לא רוצה לשפוט נגדה... אני משתדל.. תודה על עזרה...

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות