גאולה

האם לאפוורופוס הזכות לאשפז?

האם לאפוטרופוס של אדם קשיש יש את הזכות והיכולת לאשפז את הקשיש במחלקה סגורה על דעת עצמו? האם יש לקבל חוות דעת של פסיכיאטר לפני כן? תודה

עו"ד רות גוברין

גאולה אפוטרופוס לדין אינו יכול לאשפז, לא קשיש ולא כל גיל אחר, בכפייה. על האפוטרופוס לפנות לרופאו של הקשיש, רופא משפחה, אשר יפנה לפסיכיאטר המחוזי ורק הוא יכול לתת הוראת אישפוז. כמובן שכל הנ"ל עובר בדיקת אמות מידה רפואיות אשר תצדקנה אשפוז כפוי. במידה וניתנת הוראת אישפוז, הקשיש עצמו, תלוי במצבו, יכול לערער ולא דרך אפוטרופסו. צאי וחשבי נפקות אפשרות אשפוז בכפייה ע"י האפוטרופוס. למזלנו יש לנו את חוק חולי הנפש שיגביל אשפוזים כגון דא. רות גוברין

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פסיכיאטריה ואשפוז כפוי