אורי

תביעה קטנה כנגד מפלגה

שלום האם ניתן לתבוע מפלגה משום שמנעה ממני זכות להצביע בפריימריס שלה? לטענתם זה משום שלא שילמתי דמי חבר אך יש בידי אסמכתה לתשלום מחברת האשראי. הם גם לא מוכנים להחזיר לי את הכסף כמובן. היה ואפשרי לתבוע, האם השופטים נוטים לפסוק פחות בחומרה כנגד ארגונים שאינם למטרות רווח כמו מפלגות? נ.ב:כמובן שכל הפניות הקודמות שלי למפלגה לא נענו.

עו"ד רענן בשן

שלום אורי ותודה על פנייתך. לעניין זכותך לתבוע, תלוי בתקנון של אותה המפלגה, אם אין מניעה ואכן נגרם לך נזק, ככל הנראה תוכל להגיש תביעה מתאימה. לעניין שאלתך לגבי נטיית השופטים, בפסיקה אין הבחנה בין תביעה כנגד חברה לבין תביעה כנגד ארגון שאינו למטרת רווח.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות קטנות