אלה

זכויות רפואיות

אושר לי ניתוח רפואי ורציתי לבצע אותו ע"י כירורג בכיר שבהסדר עם הקופה דרך הביטוחים המשלימים ומצאתי כי לקופה יש הסדר רק עם כירורג אחד ופניתי אליו לדעת מה תהיה ההשתתפות העצמית ובתגובה ענה כי אין לו כל הסדר עם הקופה וביקש לקבוע לי תור וסירבתי בטענה שאני מעונינית רק ברופא שבהסדר בשל הששתתפות העצמית שהיא שליש מעלות ניתוח כזה באופן פרטי. לאור המצב פניתי לקופה ושם נודע לי שאותו רופא מנתח גם דרך בי"ח ציבורי בתמורה לטופס התחייבות וקבעתי תור, עברתי בדיקות והתארגנתי והתכוננתי נפשית לקראת הניתוח. ביום שלפני הניתוח קיבלתי הודעה על ביטול התור והתברר בהמשך למה שנחשף כי הרופא מחזיק ביד אחת את רשימת המוזמנים לניתוח וביד שנייה את רשימת אלה שפנו אליו לקליניקה וברגע שזיהה כי פניתי אליו בעניין לקליניקה ביקש להודיע לי על ביטול הניתוח. העניין הופנה להנהלת בית חולים שכפתה עליו לבצע נגד רצונו את הניתוח ולמרבה המזל התנהגותו של הרופא גרמה לי ללחץ דם גבוה שגרמה לרופא להזמין לי הסעה למיון לקבלת טיפול מחשש לאירוע מוחי כך לטענתו. בשל המקרה גם נדחה התור לניתוח וכאשר נפיתי לקביעת תור חדש נתקלתי בהתחמקות ובטענות שונות ומשונות שבסופם לא נקבע דבר ופניתי בתלונה לקופה שהודיעה כי מדובר בעניין שבטיפול משרד הבריאות ופניתי בתלונה למשרד הבריאות ועברו חודשים רבים מבלי שטופל דבר . במקביל פנית לעוד בתי חולים ציבוריים ולא מצאתי כירורג בכיר המבצע ניתוח זה ונאלצתי לפנות לשר"פ שם יש לי אפשרות לבחור כירורג אך הסכום שדרשו ממני היה 35000 ש"ח שהוא אסטרונומי שאין באפשרותי לשלם . נשאלת השאלה האם לאור המקרה ניתן לפנות בתביעה עם המקרה ונגד בית חולים המסרב לקבוע תור חדש ונגד משרד הבריאות המסרב לתת טיפול ולחייב בעלות הניתוח או לחילופין למצוא לי כירורג בכיר בתמורת להתחייבות שיבצע את הניתוח כפי שעמדתי לעשות בבית החולים? אודה על תגובה, ייעוץ וכל עצה אפשרית כמו כן אשמח לדעת איפה כדאי לי לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות או בבית דין לעבודה ומה המשמעות, ההבדל ואולי אף הכדאיות שבין השניים. בתודה רבה מראש אלה

ג'יין

שלום , אני עובדת בתכנית טלויזיה חדשה שעוסקת בתביעות קטנות, אשמח לשוחח איתך. לפרטים נוספים כנס ל - https://www.facebook.com/pages/%D7%94%D7%93%D7%99%D7%99%D7%9F/507915195989661?notif_t=page_invite_accepted ג'ייין

עו"ד רענן בשן

שלום אלה ותודה על פנייתך. שאלתך מתאימה לפורום רשלנות רפואית. בהצלחה, משרד עו"ד רענן בשן

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות קטנות