אורית

זיכוי שפג תוקפו

שלום, שמי אורית, בתאריך 14.11.2012 הונפק לי זיכוי בחנות סברובסקי בקניון רמת אביב בסכום של 585 שקלים. מאז פקדתי את החנות כמה פעמים במטרה לנצל את הזיכוי אך לא מצאתי את מבוקשי. המוכרות טענו כי אין שום בעיה עם תוקף הזיכוי בשל החוק החדש שמאריך את תוקף הזיכויים לשנתיים לפחות. היום 23.8.2013 הגעתי שוב לאותה חנות בכדי לממש את הזיכוי. מנהלת החנות טענה כי אינו בתוקף וכי אינה יכולה לכבדו. לטענתה הזיכוי הונפק לפני השינוי בחוק ולכן החוק אינו תקף לגביו. מדובר ב-600 שקלים כמעט, סכום מכובד לכל הדיעות. מה ניתן לעשות במצב כזה? האם זה נכון שהתיקון בחוק תקף רק לזיכויים שהונפקו מרגע שנכנס לתוקף?

עו"ד רענן בשן

אורית שלום ותודה על פנייתך. לדברייך, הזיכוי הונפק לך בחודש 11/2012 תיקון 32 לחוק הגנת הצרכן -העוסק בתוקפו של זיכוי פורסם בחודש 03/2012 ונכנס לתוקפו בתוך 30 יום, כך שהזיכוי שהונפק לך צריך לעמוד בתוקפו למשך שנתיים. להלן קישור לפרסום תיקון 32, לעיונך. http://www.consumers.org.il/files/files/hakika/409_3_1.pdf בהצלחה, משרד עו"ד רענן בשן

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות קטנות