רובי

סכסוך בעת מכירת דירה

לפני כחודש וחצי מכרתי דירה להשקעה. טרם מסירת המפתח, הרוכש טען שכמעט הכל בדירה לא תקין. בדקתי את טענותיו ואלו שהיו נכונות טיפלתי בהן מיידית ( כמה שקעי חשמל שיצאו ממקומם, תיקון חשמל של הדוד, ברז לא תקין, הדבקה מחדש של אסלת השירותים לריצפה ). למרות הנ"ל, הרוכש טען שיש נזקים שלהערכתו מסתכמים בכ 4500 וביקש ש"אפצה" אותו על כך. ( הוא ציין המחיר על דברים שתיקנתי בפועל, כאמור לעיל ) עניתי לו שמאחר וביצעתי התיקונים הנ"ל ומאחר ורכש את הדירה ישנה AS IS ואין שינוי במצב הדירה במועד הרכישה ( למעט: בלאי סביר ( צבע וכד' )לא מגיע לו "פיצוי" כלשהו ואני רואה בדרישתו נסיון סחיטה. במעמד גמ"ח ומסירת המפתח הוא חזר על טענתו ואמר שהוא "מוכן לוותר לי על הרוב" ויסתפק בפיצוי של 1500 ש"ח. כמובן שסירבתי לשלם מה שלא מגיע לו. היום קיבלתי ממנו מכתב רשום ובו הוא מפרט "נזקים" שלטענתו נגרמו לו עקב ליקויים ( לטענתו. והוסיף עוד דברים שלא טען קודם )וכי הוא צילם נזקים שונים בדירה והוא מעריך את סך הנזקים בכ- 14000 ש"ח ודורש לקבל הסכום מיידי , ולא יפנה לערכאות משפטיות. האם לתיעתו יש סיכוי להתקבל ע"י ביהמ"ש ?

עו"ד רענן בשן

רובי שלום ותודה על פנייתך. על מנת ליתן לך מענה מקצועי, יש לעיין תחילה בהסכם המכר שנחתם ביניכם.

רובי

בהסכם המכר נכתב שהרוכש ראה את הדירה ומצאה מתאימה לצרכיו וכי הוא קונה אותה AS IS ולא יהיו לו טענות באשר לבלאי סביר. הדברים שתיקנתי ( למעט: דוד החשמל ) הינו בלאי סביר. אפילו הברז שהחלפתי היה תקין למעט ראש הפלסטיק של הברז.

רובי

שלום אודה לתשובתך.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות קטנות