סער

סירוב לברר חוב ארנונה

שלום רענן אני פונה אליך מאחר שעיריית ירושלים טופלת עלי חוב ארנונה שאינו שלי, והיא מסרבת לבררו למרות שהמידע לגבי של מי החוב מצוי בידה. 1. בשנים 2005-2008 גרתי עם שתי שותפות בדירה במרכז ירושלים, הייתי זכאי להנחה על ארנונה בשל נכות ממנה סבלתי אז 2. את ההנחות אשרתי מידי שנה וקיבלתי שוברים על חלקי בארנונה אחרי הנחה שאותם שילמתי 3. שותפותי לדירה בשנה הרלוונטית היו סטודנטיות וגם הן היו זכאיות להנחה ולכן קיבלו שוברים שאותם הן היו אמורות לשלם 4. עזבתי את הדירה בספטמבר 2008, לא קיבלתי כל הודעה על חוב למרות שעיריית ירושלים ידעה על כתובתי החדשה. 5. לפני שנה (2012) הודיעו לי שיש עיקול על חשבון הבנק שלי בסך 800 ש"ח על חוב של 70 ש"ח; שובר בהנחה שלא שולם. 6. הייתי מוכן כדי להסיר את העיקול, להתפשר ולשלם את הקרן ללא ריביות למרות שהצהרתי, גם בכתב, שהחוב אינו שלי ואני עושהזאת רק כדי להימנע מהליכים ולהסיר עיקול. 7. בתגובה הסכימו בעיריית ירושלים להסיר את העיקול ולהעביר העניין לדיון בועדת פשרות בין משרדית, תוך חלוקת החוב המלא (800 ש"ח) ל-12 תשלומים. טענתם היא שהם לא מבררים חובות בין שותפים 8. טענה זו בעייתית מאחר שהם כן ביררו בנפרד זכאות להנחה של כל שותף ושותף, ואף (תיעדו) והנפיקו שוברי תשלום נפרדים על בסיס הנחות נפרדות, לכן גם בירור החוב אמור להיות להם פשוט מאד ולא לדרוש כלל הליכי עיקול או 'פשרה'. 9. שילמתי כשלושה תשלומים והמתנתי לתשובה מ'ועדת הפשרות' האמורה, שלא הגיעה. בסוף דצמבר החוב שוב יצבור ריביות. אני תוהה אם לשלם את יתרתו תחת מחאה ולתבוע או כל מהלך אחר. לחשוב לציין - הם מודים בשריריותיות הפנייה אלי, ומסרבים עקרונית לבדוק מי חייב וזו בעיניי עיקר הבעייה המון תודה

עו"ד רענן בשן

שלום סער ותודה על פנייתך. לצורך מענה על שאלתך דרושה בחינת המסמכים המצויים בידיך. בהצלחה, משרד עו"ד רענן בשן

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות קטנות