אי תשלום על עבודה
שלום, אני בנימין אני צלם סטילסט מסחרי. קרה לי מקרה בפעם הראשונה שלקוח לא מוכר לשלם לי על עבודה. הסיפור מתחיל סגירת חוזה טלפונית עם לקוח לצילום מוצר,נשלח ללקוח פעמיים החוזה למייל , ביום הצילום הלקוח לא הביא את החוזה החתום מאיזה סיבה, במהלך הצילומים הלקוח היה נוכח בכל הזמן ואישר כל תמונה ומעבר לצילום אחר, במהלך הצילום הלקוח אומר שהוא מרוצה ואוהב את העבודה, אחרי שבוע הגעתי לתת ללקוח את העבודה ולרשום לו חשבונית,ולהחתים אותו על החוזה שהוא לא חתם, שראה את העבודה הצהיר שהוא לא יכול להשתמש בחומרים כי צריך להוריד את הרקע של המוצר. ההסדר שנסגר ביני לבין הלקוח הוא שהוא ביקש את המוצר ללא הורדת הרקע, רק צילום על רקע לבן, ויש סעיף בחוזה שאם הוא רוצה לעשות את זה הוא תמיד יכול בתופסת עבודה על כל תמונה. בסופו של דבר במהלך ויכוח וניסיון להסביר לו שאין בעיה לעשות את זה רק צריך לשלם תוספת וזה יהיה מוכן, הלקוח לא מוכן לשלם את התוספת ורוצה להוריד אותה מהחשבון הכללי והוא מוכן לעשות את זה אצל מישהו אחר. בסופו של דבר היה עלבון בדיבור מצידו אלי ושיחה הגיעה לטונים לא נעימים מצידו מה שגרם לשנינו להבין שאין פתרון ויצאתי מבית העסק עצבני וחסר אונים. לאחר שבוע הלקוח צלצל אלי ואמר שהוא רוצה את העבודה שעומדת על סך של 2500 ש"ח, איך עם הורדה של 600 ש"ח של טיפול חיצוני בתמונות וזה המחיר שנתן לו עורך תמונות כלשהו, ולא לשלם את מה שכתוב בחוזה. כמובן שהבנתי שיש פה סוג של סחיטה, ניסיתי להסביר לו כמה וכמה פעמים אבל לא הצלחתי, כמו כן השיחה הזאת הייתה מוקלטת, ובשיחה הוא מאשר את אישור החוזה מאשר שאהב את החומרים, מאשר שנתן אישור על כל תמונה במהלך הצילומים,אומר שהוא לא מוכן לשלם על העבודה, באותו זמן הרים את הטונים שלו ודיבר בצורה מזלזלת. אז מקווה שאתם יכולים לעזור לפתור את זה אם זה במשפט או בצורה אחרת, כמו כן חשוב לציין שהלקוח לא רצה לקבל חשבונית ולא רצה לחתום על החוזה,את החומרים הוא הוריד למחשב בזמן שהגשתי לו אותם איך שיצאתי ממנו לקחתי את הדיסקים. ולא עשה בהם שימוש. דבר שני שחשוב לציין שהוא בעל עסק גדול עם כמה סניפים, הוא צילם את המוצרים שלו כבר כמה פעמים אצל צלמים, יש לו ידע של צילום כבר 20 שנה, ככה שהוא מבין טוב מאוד איך העניין עובד. אשמח לעזרה ואחלה יום בנימין