האם היצרן אחראי על עבודת המתקין העצמאי שהמליצו עליו?
ביררתי לגבי דלת כניסה חדשה לבית באחד המפעלי דלתות בארץ, ונתנו לי מחיר גס לדלת עצמה על פי המידות הגסות שהבאתי ולפי הדגם שבחרתי, ואמרו לי להתקשר למתקין באיזור שליכדי לקבל מחיר ההתקנה. המתקין בא ומדד ואז שאל אותי מה המחיר שקיבלתי מהמפעל, ואמרתי לו. הוא אמר שהוא רוצה לבדוק את זה ויחזור אלי עם המחיר הכולל הדלת וההתקנה. הוא חזר אלי ואמר לי מחיר של דלת והתקנה, ואמרתי שאני רוצה לשלם בכרטיס אשראי. הוא אמר שאת הדלת אני יכול לשלם באשראי אבל על ההתקנה הוא צריך צק או מזומן, והוא יתן קבלה. הוא אמר לי לחזור למפעל ולבחור צבע, והוא ימסור את המידות מדוייקות למפעל ליצור. חזרתי למפעל לבחור צבע, ואותו נציג אמר שהוא קיבל את המידות מהמתקין, והוא עכשין צריך מקדמה להכניס את הדלת ליצור. המתקין נסע לחו"ל לשבוע וחצי (בידיעתי ואמר לי שהוא יבדוק עם חזרתו עם הדלת מוכנה), אז לא היה לי אפשרות לבדוק איתו, אז שילמתי למפעל. כאשר המתקין חזר מחו"ל ואסף את הדלת מהמפעל הוא ראה מחשבונית שהמפעל חייב אותי על המחיר המקורי שנתנו לי, ולא המחיר שהוא מקבל מהמפעל, והיות ושילמתי למפעל ישירות כבר מחיר ההתקנה יעלה עוד 1,500 ש"ח בהתאם. הוא מכחיש ששאלתי אותו לגבי התשלום בכרטיס אשראי, וסירב לבצע את ההתקנה עד שאסכים לשלם לו את ההפרש הנ"ל, כדי שלא הוא יפסיד בגלל הטעות שלי. התקשרנו לנציג במפעל והוא דיבר עם המתקין, והוא הגיע והתקין את הדלת ומסרב לצבוע את המשקוף ולעשות תיקוני טיח, שזה עלות ההפרש. המפעל מתנער מאחראיותו בנושה, ואנחנו מבקשים עיצה.